menu Home
Vesti

TOP 5 SAVETA KAKO DA ODABEREŠ SAVRŠENI BEND ZA PROSLAVE

Avala Grand Bend | November 4, 2020

Iako zvuči kao kliše, upravo zbog toga što je rečeno toliko puta, venčanje zaista jeste najvažniji dan u životima mnogih od nas. Ili, hajde, ako ne baš najvažniji, onda jedan od najvažnijih. Nekako se podrazumeva da se venčavamo samo jednom i baš zbog toga želimo da sve bude apsolutno savršeno. Ne pristajemo ni na šta manje od toga! To naravno važi i za odabir benda za svadbu koji će tog dana biti zadužen za atmosferu.

 

Ipak, ono što „kvari“ romantiku venčanja svakako je njegova organizacija, jer je ona često sve, samo ne romantična. Jednostavno, previše je stvari koje treba odraditi, previše sitnica na koje treba misliti, a to nas toliko umori da na kraju jedva čekamo da taj „veliki“ dan dođe – samo da bi prošao!

 

Generalno, venčanje uvek poredimo sa nečim specijalnim, lepim i veselim, a dobar provod se podrazumeva. Hej, pa nismo se mučili svih tih meseci da bismo se tog dana „smorili“! A zna se šta je ključno za dobar provod – dobra muzika!

 

ŽANR

Iako je naš mentalitet takav da su asocijacije na svadbu uvek kolo, pravi narodnjaci i muzičke želje gostiju (koje često umeju da budu diskutabilne, priznaćete), možda vi želite da se izdvajate. I to je u redu. Bez obzira na to da li želite takav bend za svadbe koji će ispunjavati muzičke želje gostiju ili svirati sami svoj „narodni“ program, bilo da želite modernu, rock svadbu, odreživanje žanra samog benda za svadbu je ključan, kako bi atmosfera na venčanju zaista bila sjajna i kako biste bili zadovoljni krajnjim rezultatom. Ukoliko bend već ima rock svirke, znate da će tu vrstu muzike odlično izvesti, ukoliko su pak tipični „kafanski“ bend, jasno vam je koja muzika im najbolje leži. Dakle, ne očekujte da će neko raditi nešto što ne zna koliko god mu para dali. Tj, hoće on, ali na vašu štetu.

 

SASTAV BENDA ZA SVADBU

Nakon što ste odredili žanr koji želite na svojoj svadbi i razmislili koje pesme želite, trebalo bi da proučite i sastav potencijalnih bendova za svadbu. Nekako je logično da ćete odabrati bend koji ima i muški i ženski vokal, a kada je reč o propratnim instrumentima, odnosno, članovima benda, taj izbor će zavisiti od samih pesama, ali i atmosfere koju želite na svom venčanju. Opet, veličina benda bi trebalo da zavisi i od prostora u kome se slavlje održava kako bi i bend za svadbe, ali i gosti imali dovoljno prostora za igru i zabavu.

 

PREPORUKA

Ukoliko nemate ideju gde možete pronaći dobar (recimo) rock bend za svadbe, uvek je najbolje „čekirati“ proverene izvore. Oni vam sigurno nekoga mogu preporučiti. Ako ste bili na nekoj sličnoj svadbi i svideo vam se bend – pitajte tu osobu za kontakt. Ili, neko od vaših prijatelja sigurno zna nekog, ko zna nekog… I eto benda! Ili, možda ste i sami slušali neki dobar bend na nekoj svirci. Kontaktirajte ih! I, to nas vodi do sledeće tačke:

 

DOSADAŠNJE ISKUSTVO

Kao što smo već spomenuli, do sada ste sigurno išli makar na neku svirku koju je imao neki sjajan bend. Možda čak imate i više takvih potencijalnih bendova za svadbu. Ali, jedno je sigurno, ukoliko su vas oduševili u provodu u gradu, sigurno će vas oduševiti i na svadbi! Svakako, dogovor je uvek moguće postići.

 

CENA BENDA ZA SVADBU ZAVISI OD NEKOLIKO FAKTORA

Na kraju, naravno, najvažnija stavka je cena. Kada pronađete bend koji vam u potpunosti odgovara i koji je ispunio sve kriterijume do sada navedene, ostaje još samo da se dogovorite oko cene. To će opet zavisiti od vašeg budžeta, ali i od programa koji želite – hoće li se pesme naručivati ili će bend imati svoj repertoar.

 

Dobro razmislite o svakoj sitnici i to naročito kada je u pitanju muzika i izbor benda za svadbe – jednom (verovatno) se venčavate i taj dan zaista mora da bude provod za pamćenje!

Written by Avala Grand Bend

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


 • play_circle_filled

  01. Sine Moj
  Avala Grand

 • play_circle_filled

  01. Teci mi kroz vene
  Avala Grand

 • play_circle_filled

  01. Maska
  Avala Grand & Bora Santana

 • play_circle_filled

  01. Kunem te strance
  Avala Grand

 • play_circle_filled

  01. Pravo na ljubav
  Avala Grand - Pravo na ljubav (Cover)

 • play_circle_filled

  01. Možda smo i mi
  Avala Grand & Stojče Sandić

 • play_circle_filled

  01. Uspeo sam u zivotu (Official Cover)
  Avala Grand

 • play_circle_filled

  01. Teci mi kroz vene
  Avala Grand

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play